پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 113037
لزوم کاهش وابستگي بودجه به نفت و کاهش صادرات آن/پيش‌بيني نفت 90 دلاري در بودجه 92
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 724

مسعو ميرکاظمي در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار کرد: اگر ما بخواهيم يک اقتصاد مقاومتي را پايه‌ريزي کنيم بايد قاعدتا به تدريج وابستگي بودجه به نفت کمتر شود. متاسفانه از ابتداي انقلاب به اين طرف هر چه جلوتر مي‌آيم وابستگي به نفت بيشتر شده البته مثلا ممکن است به صورت مصوب گفته شود که 40 درصد وابستگي وجود دارد اما در عملکرد 60 تا 70 درصد وابستگي به نفت وجود دارد لذا ما بايد اين وابستگي را کم کم کاهش دهيم و آن را از 60 درصد به 30 تا 40 درصد برسانيم.

وي با اشاره به اعمال تحريم‌هايي عليه کشورمان، يادآور شد: توفيقي شده که تحريم‌ها کمک کند راجع به اين موضوع زودتر تصميم بگيريم و واقعا وابستگي به نفت را کم کنيم تا اگر درآمدي از نفت هم به دست مي‌آيد صرفا براي سرمايه‌گذاري هزينه شود نه هزينه‌هاي جاري. به نظرم اين بهترين فرصت است و بايد اين تهديد را به فرصت تبديل کنيم.

رييس کميسيون انرژي مجلس درباره ميزان صادرات نفت نيز خاطرنشان کرد: قيمت بين‌المللي که اکنون براي نفت در نظر گرفته شده در مقايسه با ساير کالاها به گونه‌اي است که نرخ رشد ساير کالاها در جهان به مراتب بيشتر از نفت بوده و اين نشان مي‌دهد نفت را در جهان مديريت مي‌کنند؛ بخصوص اين کار از طرف کشورهاي مصرف‌کننده انجام مي‌شود و اين باعث شده قيمت را پايين نگه دارند در حالي که به مصرف‌کننده در اروپا تا دو يا سه برابر قيمت فروخته مي‌شود در واقع اين صادرات حاشيه سود بالايي براي آنها وجود دارد و اين کشورها هستند که خود را با نفت اداره مي‌کنند.

نماينده مردم تهران در مجلس تصريح کرد: نبايد اصرار کنيم که در اين شرايط نفت بيشتري به بازار عرضه کنيم چرا که تقاضا کمتر از عرضه قرار مي‌گيرد و هر روز قيمت نفت را پايين مي‌آورد لذا بايد در اين موضوع بازنگري شود. حتي در اوپک هم خوب بود که اين تصميم گرفته نمي‌شد که توليد بالا برود. اي کاهش سطح پايين را مي‌گرفتند که قيمت‌ها رشد مي‌کرد.

رييس کميسيون انرژي مجلس با اشاره به کاهش ارزش دلار در مقابل طلا، يادآور شد: اين در حالي است که قيمت نفت حدود 106 دلار است بنابراين اينکه اصرار کنيم نفت بيشتري صادر کنيم، درست نيست زيرا هر جا سرمايه‌گذ‌اري کنيم ارزش افزوده‌اش بيشتر از نفتي که مي‌فروشيم، نخواهد بود.

وي اضافه کرد: صادرات نفت در بودجه نبايد به گونه‌اي باشد که عددي را پيش‌بيني و تحميل کنيم که وزارت نفت مجبور شود عملياتي انجام دهد که نفتش را بفروشد. ضرورتي به اين کار نيست. ما اولا بايد وابستگي به نفت را در بودجه بخصوص بودجه جاري به حداقل برسانيم و ديگر اينکه اصراري به صادرات بيش از حد نداشته باشيم چرا که در آينده نه چندان دور تقاضا از عرضه پيشي خواهد گرفت و آن موقع ما حرف براي گفتن خواهيم داشت.

ميرکاظمي درباره قيمت نفت در لايحه بودجه سال 92 نيز گفت: نبايد براي نفت در بودجه عددي پيش‌بيني کنيم که ريسک‌ را بالا ببرد. در واقع اين رقم نبايد خيلي متفاوت از سال قبل باشد و به نظر مي‌رسد بايد زير 90 دلار پيش‌بيني شود تا باقي آن به حساب ذخيره ارزي و صندوق توسعه ملي واريز شود.

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html